Servas så mycket mer – för alla åldrar

1. SYLE & SLE
Vill du förbättra dig i något språk? Då är Servas Language Experience en fantastisk möjlighet för alla åldrar. Du bor en längre period, 2-4 veckor, i en familj. Samtidigt som du delar familjens vardag, tränar du på språket och lär känna en ny kultur.
Läs mer på https://servas.org/en/content/servas-youth-language-programmes
What is SYLE? – guidelines.

• Junior Servas Youth Language Experience (JUNIOR SYLE) för dig som är 10-18 år.
Kontakta youth@servas.org om du vill veta mer. 

• Servas Youth Language Experience (SYLE) för dig som är 18-30 år.
Kontakta youth@servas.org om du vill veta mer. 

• Servas Language Experience (SLE) för dig som är över 30 år.
Kontakta makingconnections@servas.org om du vill veta mer.

2. Making connections
Tanken med Making Connections är att sammanlänka Servasresenärer med värdfamiljer med gemensamma intressen. Syftet är att hitta värdar som kan erbjuda en längre vistelse för ett djupare kulturutbyte. Det kan vara volontärarbete, arbetslivsutbyte, studiebesök o.s.v. Som medlem kan du få tillgång till Making Connections 2019 Servas International directory.
Kontakta info@servas.se eller makingconnections@servas.org om du är intresserad.

3. Möten och researrangemang runt om i världen
Många länder ordnar egna researrangemang och det finns många spännande resmål för alla Servasmedlemmar. Läs mer om aktuella arrangemang https://servas.org/en/events-meetings

Ett exempel är Welcome to Sweden 2016 som arrangerades av medlemmar i Uppsala då över 30 resenärer deltog från drygt 10 länder under en veckas tid. Ett annat exempel är Servas Art, en workshop som också planeras i Uppsala 2021.
Hör gärna av dig till info@servas.se om du själv har några idéer om vad du eller en grupp medlemmar i Servas Sverige skulle kunna erbjuda andra medlemmar runt om i världen.

Dela